Σύμφωνα με την Υ.Α 52840/ΓΔ4/8-5-2020 (για να τη δείτε, πατήστε εδώ και διαβάστε τις σελίδες 18201 και 18202), οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ΄ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια  ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 64) και την υπ΄αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/ οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β΄928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Προκειμένου κάποιος να κάνει τη δήλωση περί ευπαθούς ομάδας σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει να συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με τα παρακάτω υποδείγματα, κατά περίπτωση, και είτε να τη στείλει με email στο σχολείο είτε να την φέρει αυτοπροσώπως στο σχολείο πριν από την επανέναρξη των εκ του σύνεγγυς μαθημάτων.

Σε περίπτωση αποστολής με email, η αποστολή θα πρέπει να γίνει από την διεύθυνση email του κηδεμόνα ή του μαθητή που είναι ήδη γνωστή στο σχολείο. Αν εντός 24 ωρών δεν λάβετε, μέσω email, επιβεβαίωση από το σχολείο ότι έλαβε τη δήλωσή σας, επικοινωνήστε τηλεφωνικά.

Υποδείγματα δηλώσεων σε μορφή .doc

Υπόδειγμα δήλωσης κηδεμόνα ότι το ανήλικο τέκνο του ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Υπόδειγμα δήλωσης κηδεμόνα ότι το ανήλικο τέκνο του έχει άτομο στο οικογενειακό του περιβάλλον που ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Υπόδειγμα δήλωσης ενήλικου μαθητή ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Υπόδειγμα δήλωσης ενήλικου μαθητή ότι έχει άτομο στο οικογενειακό του περιβάλλον που ανήκει σε ευπαθή ομάδα