Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, πρέπει να γίνει προληπτική ιατρική εξέταση προκειμένου να χορηγηθεί στους μαθητές που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στην Α τάξη ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή), ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Αν δεν υπάρχει ΑΔΥΜ, ο μαθητής δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στο μάθημα της  Φυσικής Αγωγής και παίρνει απουσίες.

Την ευθύνη συμπλήρωσης του ΑΔΥΜ έχουν τα πιστοποιημένα κέντρα ΑΔΥΜ τα οποία μπορείτε να βρείτε παρακάτω ή οι παιδίατροι ή οι γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, οι παθολόγοι, ανεξαρτήτως μονάδας ή φορέα που υπηρετούν ή συνεργάζονται, καθώς και ανεξάρτητοι ιδιώτες ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων.

Ο ιατρός που πραγματοποιεί την προληπτική εξέταση γνωματεύει για τη συμμετοχή του μαθητή/τριας χωρίς περιορισμούς ή με περιορισμούς λόγω προβλημάτων υγείας, οπότε σημειώνονται τα προβλήματα υγείας και οι περιορισμοί, ή εάν είναι αναγκαία η παραπομπή για ειδικό έλεγχο από ιατρό άλλης ειδικότητας (π.χ. καρδιολόγο) προκειμένου να γίνει η σχετική γνωμάτευση, λόγω ειδικών ιατρικών ενδείξεων από την προληπτική εξέταση.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το ΑΔΥΜ (πρώτη σελίδα) και το φύλλο ιατρικής εξέτασης για το ΑΔΥΜ (δεύτερη σελίδα). Την πρώτη σελίδα (το ΑΔΥΜ) πρέπει να την προσκομίσετε στο σχολείο συμπληρωμένη από τον γιατρό τον Σεπτέμβριο και να κρατήσετε αντίγραφό της στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού. Η δεύτερη σελίδα φυλάσσεται στο αρχείο του γιατρού ή της Μονάδας Υγείας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τις δυο αυτές σελίδες, μπορείτε να τις πάρετε από το σχολείο κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Τετάρτη 9.00 - 13.00.

Πατήστε εδώ για τα πιστοποιημένα κέντρα ΑΔΥΜ (να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το κέντρο πριν πάτε)

Πατήστε εδώ για το ΑΔΥΜ (πρώτη σελίδα) και το φύλλο ιατρικής εξέτασης για το ΑΔΥΜ (δεύτερη σελίδα)