Οι διαδικασίες για την υποβολή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου αρχίζουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.

Όσοι συμμετείχατε φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, κι όσοι συμμετείχατε τελευταία φορά το 2016 ή το 2017 και θέλετε να διεκδικήσετε την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια με το 10%, θα πρέπει να περάσετε από το σχολείο για να δημιουργήσετε τον κωδικό πρόσβασης (password) που θα χρησιμοποιήσετε στο σύστημα ηλεκτρονικού μηχανογραφικού (ως όνομα χρήστη (username) θα χρησιμοποιήσετε τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου). Το password το δημιουργείτε εσείς, δεν σας το δίνουμε εμείς. Θα πρέπει να περάσετε από την Δευτέρα 25/6/2018 μέχρι την Παρασκευή 29/6/2018, 9.00-13.00.

Για να δημιουργήσετε τον κωδικό θα πρέπει να έρθετε αυτοπροσώπως. Αν δεν μπορείτε, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε κάποιον (επίσημα, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής της εξουσιοδότησης από ΚΕΠ).

Όσοι συμμετείχατε φέτος στις πανελλαδικές, δεν χρειάζεται να έχετε κάτι μαζί σας όταν θα έρθετε για τον κωδικό.

Όσοι θα κάνετε μηχανογραφικό για το 10%, θα πρέπει όταν θα έρθετε για τον κωδικό να έχετε μαζί σας την πιο πρόσφατη βεβαίωση συμμετοχής στις εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για το 10% των θέσεων υπάρχουν δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά δελτία:

- ένα για τους υποψηφίους του Παλαιού Συστήματος έτους 2016 με 5 επιστημονικά πεδία και

- ένα για τους υποψηφίους του Νέου Συστήματος έτους 2016 ή 2017 με 5 επιστημονικά πεδία, διαφορετικά όμως από αυτά του Παλαιού Συστήματος.

Να διαβάσετε οπωσδήποτε τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ.

Μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο για το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό που βρίσκεται εδώ.